Плочки за двор

Плочки за двор

Плочки за двор keops grand

Плочките за двор са едно от най-важните решения за всяка градина или двор. Те не само придават красота и естетика на пространството, но и го правят по-функционално и удобно за използване. В тази статия ще разгледаме различните видове плочки за двор, както и техните предимства и недостатъци, за да ви помогнем да изберете правилното решение за вашия дом. Ще разгледаме различните материали, цветове, размери и стилове, както и начините, по които можете да ги комбинирате, за да създадете перфектния двор за вашето семейство.

Обадете се за консултация

Плочките за двор са един от най-използваните материали за настилка на външни пространства. Не само, че придават уникален външен вид на двора, но и са изключително практични и здрави. Съществуват различни видове плочки за двор, които могат да отговорят на нуждите и предпочитанията на всеки един домакин.

Керамичните плочки са един от най-често избираните варианти за двора. Те са лесни за почистване и поддържане, имат разнообразни цветове и дизайни и могат да се използват както за настилка на пешеходни пътеки, така и за площадки и тераси.

Теракотните плочки също са популярен избор за дворовете. Те имат уникален и топъл външен вид, което ги прави подходящи за настилка на открити пространства. Издържат на различни атмосферни условия, като горещина, студ и влага.

Гранитогресът е издръжлив материал, който е устойчив на надрасквания и износване. Това го прави подходящ избор за настилка на дворове с голямо натоварване. Освен това, гранитогресът има много различни цветове и дизайни, което го прави подходящ за всякакъв стил на дизайн.

Камъните плочки също са доста популярен вариант за дворове. Те са изключително здрави и устойчиви на всякакви атмосферни условия. Има разнообразни видове камъни, като гранит, мрамор и калкан, които могат да придадат уникален външен вид на двора.

В зависимост от предпочитанията и нуждите на домакина, може да се избере най-подходящият вид настилка за двора. Съчетаването на различните видове плочки може да създаде уникален дизайн на външното пространство, който да отговаря на вкуса и предпочитанията на човек.

Предимства

 1. Издържливост –  направени са от здрави материали и могат да издържат на тежки натоварвания, като например тегло на автомобили или мебели. Те също така издържат на атмосферните условия като високи и ниски температури, влага и UV лъчи.

 2. Лесна поддръжка –  изискват много малко поддръжка, освен редовно почистване. Те не изискват боядисване или покриване със специални препарати.

 3. Разнообразие на дизайна –  широка гама от цветове, размери и форми, което прави възможно да се съчетаят с различни стилове на обзавеждане на двора.

 4. Безопасност –  предоставят по-добра стабилност и безопасност в сравнение с други видове настилки, като например трева или камъни.

 5. Икономичност –  икономичен избор, тъй като имат дълъг живот и не изискват честа замяна. Освен това, техните цени са достъпни и съответстват на бюджета на повечето хора.

Градински плочки

Градинските плочи от бетон са популярен избор за настилка на дворове и градини. Те са изключително издръжливи и могат да издържат на всякакви атмосферни условия, включително на силни ветрове, горещи летни дни и зимни студове.

Предложението ни е серията градински плочи от бетон Кеопс Гранд, която предлага реалистичен вид на камък или теракота, като запазва всички предимства на бетона.

Плочки keops grand

Тези плочи са достъпни в различни размери и цветове, което ги прави удобен избор за всяко пространство. Mогат да бъдат комбинирани, за да създадат уникален дизайн на градината или двора.

Освен това, градинските плочи от бетон са лесни за почистване и поддържане. Те могат да се измиват с вода и мека четка, което ги прави удобни за дългосрочна употреба.

Ако търсите качествени градински плочи от бетон, нашите предложения ви дават прекрасен избор, който ще задоволи вашия вкус и ще осигури дълготрайна настилка за вашия двор или градина.

За басейн е важно да изберете бетонни плочки, които са устойчиви на вода и химикали. Най-добре е да изберете такива от гладък бетон, който е устойчив на плъзгане и не се пука лесно. Можете да изберете продукти с текстура, които осигуряват допълнителна сигурност и антихлъзгавост.

Друг аспект, който трябва да вземете под внимание е цветът. Ярките цветове, като например тюркоазено, зелено или синьо, могат да създадат свеж и летен вид, но също така могат да бъдат по-трудни за поддръжка. Плочки в светли цветове, като бяло или бежово, могат да изглеждат елегантно и да бъдат по-лесни за почистване.

Накрая, важно е да изберете плочки, които отговарят на размера на басейна и на вашите лични предпочитания за дизайн. Предлагат се различни размери и форми, които могат да бъдат комбинирани за да създадат уникален и функционален дизайн на настилката на басейна.

Плочки Плаза

Перфектни за всяко място, като представляват модерния стил и придават съвременен вид. Изчистените линии се хармонират отлично с минималистичните съоръжения на модерното строителство, а всеки елемент има различен дизайн, който създава усещане за “жива” настилка в съгласие с природата. Те се предлагат в размери 60/30/6 (д/ш/в) без фаска, в графитен цвят и две различни вариации на цветовете.

Как да поддържаме плочките 

 Ето няколко съвета, които могат да ви помогнат да ги поддържате чисти и здрави:

 • Редовно почистване: Почиствайте ги редовно, за да премахнете замърсяванията и мръсотията. Използвайте мека четка и перилни препарати, които са подходящи за конкретния вид.
 • Правилно поставяне: Уверете се, че  са правилно поставени и залепени, за да избегнете проблеми с техния интегритет в бъдеще.
 • Предотвратяване на натрупване на мъх: Натрупването на мъх може да повреди състовянието им. Използвайте препарати за премахване на мъх и ги поставете на места, където няма да се задържа вода.
 • Защита от замръзване: Приемайте мерки за защита от замръзване, като прикривате ги или използвате специални препарати за зимна защита.
 • Избягване на тежки товари: Избягвайте да поставяте тежки товари, тъй като това може да ги повреди или да ги напука.

Често задавани въпроси

Изборът на правилните плочки за двор е важен за визуалния ефект, издръжливостта и безопасността на настилката. Ето няколко съвета:

 1. Изберете материал, който отговаря на нуждите ви. Например, ако търсите издръжлива настилка, може да се ориентирате към гранитогрес или камък, докато ако търсите нещо по-евтинo, можете да изберете керамични плочки.

 2. Внимателно изберете цвета и дизайна. Можете да изберете цвят и дизайн, който да се хармонизира с останалата част от двора или с къщата ви.

 3. Проверете коефициента на триене. Това е важен фактор за безопасността на настилката. За дворовете, басейните и други места, където може да има мокри настилки, е препоръчително да се избират плочки с по-висок коефициент на триене.

 4. Размерът и формата също са важни фактори. Можете да изберете плочки в различни размери и форми, за да създадете желания ефект върху настилката.

 5. Не забравяйте да вземете под внимание и цената. Изберете тези, които отговарят на вашите нужди и бюджет.

Цената на плочките за двор може да варира в значителна степен в зависимост от много фактори, като например материала, размера, стила, дизайна и доставчика.

При избора им е важно да се вземат предвид и разходите за монтаж и подготовка на повърхността. Въпреки че някои видове плочки може да са по-скъпи, те обикновено са по-издръжливи и дълготрайни, което може да ги направи по-икономични в дългосрочен план.

В крайна сметка, цената зависи от индивидуалните предпочитания и възможности на всеки един клиент.

4.6/5 - (110 votes)
Call Now Button