Amazing Gardens
Amazing Gardens

Препарати за третиране на семена

  • Начало
  • Категории продукти
  • Препарати за третиране на семена

Показване на единствения резултат

Препаратите за третиране на семена са специално разработени продукти, които се прилагат върху семената преди засяване с цел подобряване на тяхното покълване, растеж и устойчивост на болести и неприятели. Тези препарати могат да съдържат различни активни съставки, като фунгициди, инсектициди, биостимуланти и микроорганизми, които действат като защитен щит и стимулатор за младите растения.

Една от основните функции на препаратите за третиране на семена е да предпазват от почвени патогени, които могат да атакуват семената и кълновете в ранните етапи на развитие. Фунгицидните съставки образуват защитен слой около семената и предотвратяват развитието на гъбични инфекции, като питиум, ризоктония и фузариум. Това осигурява по-добро покълване и по-малко загуби на растения.

Инсектицидните компоненти в препаратите за третиране на семена, от своя страна, предпазват от почвени неприятели като телени червеи, които могат да повредят корените и да забавят растежа. Системното действие на тези съставки осигурява продължителна защита на младите растения в критичните първи седмици след поникването.

Освен защитните си свойства, много от съвременните препарати за третиране на семена съдържат и биостимуланти като хуминови киселини, екстракти от водорасли и растежни хормони. Те подпомагат по-доброто развитие на кореновата система, подобряват усвояването на хранителни вещества и повишават устойчивостта на растенията към абиотичен стрес.

Иновативна тенденция в третирането на семена е включването на полезни микроорганизми като микоризни гъби и ризобактерии. Тези инокуланти образуват симбиотични взаимоотношения с корените и подобряват растежа и здравето на растенията по естествен път.

Правилното третиране на семената преди засяване е важна стъпка за постигане на оптимално развитие на посевите и добри добиви. То осигурява по-добро и по-равномерно поникване, здрави и жизнени растения и по-малко загуби от болести и неприятели. С подходящите препарати за третиране на семена земеделските производители могат да положат здрава основа за своите култури и да намалят нуждата от по-късни растителнозащитни лечения.

ОЦЕНИ
Call Now Button